15 desember 2006

Pagan Demoer Gjenfunnet!

For et par uker skrev jeg om dokumentaren Så Jävla Metal! og nevnte i den forbindelse blant annet bandet Pagan.

Her om dagen fant jeg igjen opptaket av Pagan i forbindelse med at bassist Ken Olsson ble intervjuet av Pär Fontander i Rockbox på Svensk P3 i 1989.

Det hendte en gang i blant at det spilt demoer av håpefulle nye band i Rockbox, men bare to band fikk ekstra oppmerksomhet i form av intervju og stadig spilling av låtene fra demoene sine. Pagan var det ene, og norske Artch var det andre. Begge bandene kunne presentere så og si ferdige produkt som var klart for å bli utgitt. Artch slapp sitt debut album kort tid etter at de hadde blitt spilt i Rockbox. For Pagan tok det sin tid.

Pagan sendte sin demo, som inneholdt ni spor, til Rockbox på nyåret 1988. På den tiden besto bandet av Ken Olsson på bass, Björn Öhrfeldt på trommer, Rolf Pesonen på gitar og Daniel Björnarås på vokal. Det er denne bandbesetningen som er å høre på demo versjonene av Greg's Song og Anyway But Backwards du finner lenger ned.

På albumet som kom ut i 1990 er Daniel Björnarås erstattet med Olof Lindgren på vokal. Det er også Olof Lindgren som synger på albumet. Bandet ga også utalbumet The Weight i 1993.

Vi kan vel si at dette blir min lille julegave til leserne av denne bloggen i år.

Intervju med Ken Olsson, Pagan (mp3, 80kpbs, 2,30MB)
Pagan - Greg's Song (demo) (mp3, 160kpbs, 4,91MB)
Pagan - Anyway But Backwards (demo) (mp3, 160kpbs, 3,51MB)

[Listening to: Greg's song (demo) - Pagan - (Rockbox 1988) (4:17)]

3 kommentarer:

z sa...

ok har du tracklist og alt det der slik jeg kan legge den til http://www.metal-archives.com/ ?

Voggis sa...

Det har jeg ikke, for det ble nevnt i intervjuet at demoen inneholdt ni spor. Det er mulig jeg kan finne ut av det hvis du gir meg noen måneder :)

Ken sa...

Om någon fortfarande läser på denna bloggen så kan ni hitta mig på http://www.myspace.com/kenolsson och maila om ni vill ha mer Pagan material! :-)

Ha de!

Ken