16 desember 2006

Niflheim, Rockbox og en fyr fra Larvik

En side jeg stadig gjenoppdaget, men som endelig har fått sin plass i bokmerkene mine er bloggen Niflheim.
Bloggen er alltid velskrevet, og han skriver aller helst om den mer tyngre delen av metal sjangeren. Her finner du lange skriverier om alt fra 80-talls thrash'en til dagens metal scene.
Det er ikke alltid at jeg er enig med fyren, men det går mest på smak og behag.
----
Pär Fontander - Litt kortere i luggen enn for 20 år siden.For oss som bodde nær grensen til Sverige var programmet Rockbox Svensk P3 vår nærmest utømmelig kilde til å oppdage nye band og holde seg oppdatert på kommende utgivelser. Programmet startet opp i 31. desember 1984 og det ble hele 174 sendinger før siste skive ble spilt den 2. desember 1989.
Nå har en fan av programmet laget en egen Rockbox side på nettet, hvor du blant annet kan finne spillelister fra mange av sendingene og hva de ellers inneholdt.
Jeg opplevde mange gleder med programmet, men det var også på Rockbox hvor jeg først fikk høre om Cliff Burton's tragiske død høsten 1986.
Det gikk knapt nok en lørdag uten at jeg oppdaget et nytt band. Spennende tider var det.
---
Når du har vært inne på de nevnte sidene ovenfor kan du se på denne fantastiske snutten jeg har funnet på YouTube. Det er en fyr fra Larvik som heter Lasse Gjertsen som har gjort denne.[Listening to: Devil in disguise - Yngwie J. Malmsteen - Eclipse (6:12)]

2 kommentarer:

z sa...

shit han skikkelig dårlig smak på så mange områder, men kul video

niflgard sa...

Takk for at du skriver pent om bloggen min :) Niflheim har flyttet til http://niflgard.wordpress.com/