30 desember 2006

Siste ukers CD innkjøp 13/2006

Sanctuary - Into the Mirror Black (1990)

Sanctuary rakk bare å utgi to album før musikalske stridigheter gjorde slutt på bandet. Vokalist Warrel Dane og bassist Jim Sheppard skulle senere videreutvikle Sanctuary's unike stil i Nevermore.

Debuten Refuge Denied fra 1987 fikk gode skussmål fra metal-pressen og forventningene var store til oppfølgeren Into the Mirror Black. Kritikerne gikk av hengslene, og nærmest konkurrerte i å hylle bandet.

Med Into the Mirror Black beveget bandet seg nesten helt bort i fra den tradisjonelle metal stilen som preget mye av debut skiva. Tekstene til Warrel Dane var mørke og lyriske, gjerne med en politisk undertone. På mange måter gikk de i motsatt retning i forhold til mange av de bandene de ble sammenlignet med. Sanctuary ble ofte nevnt som fremtidens band. Dette skulle ikke skje.
Det store gjennombruddet kom ikke og bandet gikk i oppløsning kort tid senere.

Selv om den gjennomsnittlige Sanctuary tilhengeren heller lytter på den mer ordinære Refuge Denied, fremstår Into the Mirror Black som et mer komplett album. Den har sine mangler og svakheter, men låter som Long Since Dark og The Mirror Black står ikke i veien for det beste Warrel Dane senere har gjort i Nevermore. Et must for alle som liker heavy. 8,5/10

Crimson Glory - Crimson Glory (1986)

På mange måter kan Crimson Glory sammenlignes med Sanctuary. Selv om de musikalsk står langt fra hverandre, opplevde også Crimson Glory mye gode omtaler i musikkpressen, men heller begredelig salg av skiver. Det siste kan skyldes at debut skiva ble sluppet på et knøtt lite selskap med begrenset mulighet til å få ut skiva til alle som kunne være interessert.

Siden den gang har albumet blitt utgitt av Roadrunner Records på CD, og både denne og oppfølgeren Transcendence er lett tilgjengelig på blant annet CDon. En god investering i metal samlingen vil jeg påstå.

Crimson Glory kan best sammenlignes med tidlig Queensryche. Forholdsvis melodiøs gitarbasert metal, med god vokal. Skiva holder jevnt over godt nivå, med låter som Valhalla, Dragon Lady og Lost Reflection som høydepunkter. Liker du denne, så er det bare å fortsette med Transcendence. Den er ennå et lite hakk bedre. 7,5/10

[Listening to: The mirror black - Sanctuary - Into the Mirror Black (5:09)]

Ingen kommentarer: