29 november 2006

Så Jävla Metal!

Candlemass. Tung Svensk Metal!Svenskene gjør det igjen. Nå lages det en dokumentar om hard-rock og metal scenen i Sverige fra slutten av 60-tallet til i dag. En rekke markante skikkelser i fra svensk hardrock og metal-scene, samt endel utenlandske artister gir sitt bidrag til filmen.

Filmen har fått tittelen Så Jävla Metal! og planlagt premiere er lagt til våren 2007. Det er Yasin Hillborg som har regien på filmen og han har blant annet regissert musikkvideoer for Entombed og Lithium.

Mer om filmen finner du på hjemmesiden til Så Jävla Metal!

Mon tro om det er viet noe plass til en av mine obskure favoritter fra Sverige, Göteborgs bandet Pagan. Deres selvtitulerte album fra 1989 er rett og slett glimrende, og det er en skam at ingen har oppdaget denne skiva.
Via MusicStack har du imidlertid mulighet til å skaffe deg denne. Selv om du må godt over 200 for skiva, så er det verdt pengene. Det kan jeg garantere.

[Listening to: Tyrant of the airways - Raven - Rock Until You Drop (7:11)]

4 kommentarer:

z sa...

i følge http://www.metal-archives.com/ kom Pagan sitt første album ut i 1990. er dette feil fra de som har lagt til album eller er det feil fra din side?

Voggis sa...

Jeg aner virkelig ikke, jeg bare så hva årstall folk på musicStack hadde på sine Pagan skiver. Et par av dem opererer med 1989.
Etter å ha tenkt meg litt om, så begynner jeg å tro mest på 1990. Grunnen er at Pagan's demoer ble mye spilt på Rockbox på svensk P3 i 1988/89, og hadde de kommet ut med en skive så lenge Rockbox holdt på (ca våren 1990), så hadde det nok blitt gjort en større sak ut av det.
Det var forøvrig på BodyMap i Oslo jeg fant skiva i 1991, og på det tidspunktet var jeg ikke engang klar over at Pagan hadde gitt ut noe.

z sa...

Det er ingen demoer nevnt på http://www.metal-archives.com/
Har du noe info om disse demoene slik at jeg kan legge dem til? Tracklist, årstall osv.

Voggis sa...

Har ingen info om disse demoene. Tror i grunn de var mer eller mindre ferdige innspillinger. Bortsett fra at jeg mener at det er en annen vokalist på "demoen" enn på skiva, men det kan jeg finne ut om jeg greier å lokalisere kassetten med disse Pagan låtene jeg tok opp i fra Rockbox i sin tid....