23 desember 2006

Filmtips For Romjula

Juletid er også filmtid. Her er noen favoritter jeg har tenkt å se igjen i løpet av jule- og nyttårshelga.

Dogma (1999)

Jeg kunne ha valgt hvilken som helst Kevin Smith film som inneholder dophuene Jay & Silent Bob, men siden Dogma har et så markant religiøst innhold er denne helt perfekt for jula. Hysterisk morsom er den også.

Fear And Loathing In Las Vegas (1998)

Terry Gilliam har regien i denne filmen basert på Hunter S. Thompsons bok. Johnny Depp gjør nok en glimrende rolle, nå som dophuet Raoul Duke. Dop er absolutt ikke å anbefale, men det er denne filmen.

Pölsa og SussieSmala Sussie (2003)

Svensk gangster-komedie lagt til en liten bygd i Värmland. Det kunne like gjerne ha skjedd her i Våler *). Kanskje mest givende for oss som har vokst opp med Hajk og Trazan Apanson på svensk TV og som stadig er i Värmland på Harry-turer. Det bor en Pölsa i oss alle.

Rock Star (2001)

Filmen er basert på historien om når Tim "Ripper" Owens erstattet Rob Halford i Judas Priest. Mark Whalberg spiller Chris Cole som spiller i et Steel Dragon cover band, som nettopp ender opp som vokalist i sitt favoritt band. For oss som er glad i heavy er denne filmen et must. Jason Bonham, Jeff Pilson og Zakk Wylde medvirker også.

This Is Spinal Tap (1984)

Heavy metal er en klisjé. Denne filmen tar dette til et nytt nivå. De som liker heavy metal, men synes at denne filmen er en hån mot dem, har jeg bare en ting å si. Ta et godt grep om balla og røsk.

*) I Smala Sussie er de på kino og ser på Pulp Fiction, men desverre har de ikke fått tilsendt siste del av filmen, så kinomaskinisten må forklare slutten for de som er og ser filmen.
På Flisa kinoen presterte de å sende Danser Med Ulver i feil rekkefølge, da den gikk der for mange år siden. Filmen var delt inn i fire filmruller og rull 2 og 3 ble sendt i feil rekkefølge.
En annen gang var jeg på kino på Kongsvinger og der var det endel bråk og papirkasting blant publikum, så kinomaskinisten stoppet filmen og gikk opp på scenen for å få stopp på bråket. Da kom han med følgende trussel ovenfor bråkmakerne: "De som itte har mjøl i påsån, må forlate salen."

Ha en god film-jul!

[Listening to: Prince of darkness - Alice Cooper - Raise Your Fist And Yell (5:10)]

2 kommentarer:

z sa...

sjekk ut http://www.criticker.com/ der du kan du kan gi poeng og anmeldelser til filmer du har sett
her er min profil http://www.criticker.com/?c=5034

Anonym sa...

Danser med ulver i fire ruller? Da har du gått glipp av mye av filmen (ikke det at det gjør så mye). Men den filmen er nok på rundt 10 ruller.