12 mars 2006

Siste ukers CD innkjøp 4/2006

Dirty Deeds - Real World (1999)Dirty Deeds - Real World (1999)

Dirty Deeds var det første bandet som ble signert til Beast Records, som er eid av Iron Maiden bassist Steve Harris og Rod Smallwood. Debut albumet Danger Of Infection kom ut i 1998 og bandet fikk anledning til å vise seg frem som support for Iron Maiden.

Musikalsk ligger bandet godt plantet i den tradisjonelle britiske hardrock sjangeren, og kan sammenlignes med band som UFO, Saxon, og Iron Maiden. Det falt ikke alltid like heldig ut i 1999, når det var andre musikalske trender som gjaldt.

Dirty Deeds derimot lar trend være trend og flesker til med masse gitarer og sterke melodier. Låtene truer med å sprenge stereo anlegget og når låta Telepathy nærmer seg klimaks tviler jeg på at man overhodet greier å sitte stille. Da er det frem med luftgitaren og faren for whiplash er overhengende.

Denne må du bare ha! 9/10

Saxon - BBC Sessions/Live at Reading Festival '86Saxon - BBC Sessions/Live At Reading Festival '86 (1998)

BBC sitter på tusenvis av opptak av studio sessions og live opptredener. Det finnes knapt nok den konsert på Hammersmith Odeon eller på noen av de store festivalene i England som ikke er blitt spilt inn av BBC. En del av dette har etter hvert blitt tilgjengelig på blant annet CD utgivelser.

Saxon har mange ganger blitt spilt inn av BBC og noe av dette ble i 1998 tilgjengelig på CD. Opptakene er hentet i fra tre forskjellige anledninger. To studio sessions fra henholdsvis Friday Rock Show i 1980 og Studio B15 Live i 1982, samt ett live opptak gjort med bandet på Reading Festivalen i 1986.

Denne utgivelsen fanger essensen av Saxon som et av tidenes mest energiske live band. Spesielt opptaket fra 1980 må være noe av det mest kraftfulle som Saxon noensinne har fått festet til tape. Stallions Of the Highway og Motorcycle Man bokstavelig talt kjører over deg.

Opptaket fra 1982 er også interessant med at bandet framfører en tidlig og uferdig versjon av The Eagle Has Landed. Dessuten får vi servert en helt sanseløs rask utgave av 20,000 Feet.

Selv om Saxon har opptrådt ved en rekke store anledninger senere, var Reading Festivalen i 1986 deres siste som headliner i festival sammenheng. Nok engang gjør Saxon et solid stykke arbeid, selv om bandet på denne tiden var på kanten av å splittes av indre stridigheter.

Albumet anbefales for de som allerede er fan av bandet, men også til dere som har lyst til å finne ut hva Saxon står for. Med unntak av live albumet The Eagle Has Landed så er det få andre album som greier å fange energien til Saxon som denne utgivelsen. 9/10

PS! Saxon skal opptre 2. juli på årets Rjukan Rockfestival.

Aerosmith - Toys In the AtticAerosmith - Toys In the Attic (1975)

Toys In the Attic var en av de siste albumene jeg kjøpte på vinyl på begynnelsen av 90-tallet. I 1993 slapp Sony/Columbia ut alle Aerosmith album de hadde rettighetene til i remastrede utgaver. Da ble det selvfølgelig mer interessant å anskaffe seg disse på CD.

For mange er Toys In the Attic det ultimate Aerosmith album (jeg holder en knapp på Rocks som kom ut året etter). Deres mest kjente låt Walk This Way finner du her, sammen med tittelsporet og Sweet Emotion, No More No More og Round And Round som alle fremdeles er mer eller mindre faste innslag på en Aerosmith konsert.

Nok et album man bare må ha. 8/10

[Listening to: Telepathy - Dirty Deeds - Real World (5:05)]

Ingen kommentarer: