05 mars 2006

Lydverket

MortiisDet har vært tynt med gode reportasjer og programmer som omhandler helt eller delvis den klassiske hardrock sjangeren i våre landsdekkende TV og radio kanaler. Spesielt NRK P3 har hatt en lei tendens til å ha et ganske sirumpa syn på denne sjangeren.

Det skulle være mulig for en riksdekkende kanal å knote sammen en time eller to i uka som kunne spille god tradisjonell hardrock.

At det er et stort publikum der ute som hungrer etter denne typen musikk, er interessen omkring Iron Maiden konsertene i november et godt eksempel på. 25000 billetter ble solgt til de to konsertene i løpet av en drøy time sist lørdag. Til sammenligning kan nevnes at Sveriges Radio har to programmer i henholdsvis P3 og P4 hver uke og et ukentlig program i rundgång på svensk TV2 som stort sett bare tar for seg den tradisjonelle hardrocken.

NRK, som ellers har en utrolig bredde i sine program tilbud, burde ha plass til dette også.

Derfor er det på sin plass og gi ros til Lydverket som denne uka som hadde en fantastisk bra reportasje om den norske black-metal artisten Mortiis. For selv om jeg har minimal kjennskap til musikken til Mortiis, så handlet reportasjen mest om å bokstavelig talt ta på seg en maske eller rolle når man opptrer på en scene. Vi fikk blant annet møte Alice Cooper og Slipknot som ga sine tanker omkring dette med maskering, og masse gamle klipp med både Kiss og Alice Cooper.

Jeg håper at det blir flere utgaver av Lydverket som omhandler hardrock på en eller annet vis i tiden fremover. Neste onsdag er Lydverket viet til Dum Dum Boys, så da er det bare benke seg ned foran TV igjen.

[Listening to: I pledge allegiance to the state of rock'n'roll - Kiss - Psycho Circus (3:32)]

2 kommentarer:

Roy Søbstad sa...

P3 har da både Tinitus og Pyro for metallfolket? Førstnevnte har jeg ikke hørt, men Pyro spiller ihvertfall både gammal og ny metall. Dessuten har de en passe uhøytidelig holdning som gjør det hele ganske underholdende.

Voggis sa...

Tinitus var jeg klar over, men der spilles det bare ekstrem metal. Pyro må jeg innrømme har gått meg hus forbi, men skal sjekkes ut allerede i morgen...