25 mars 2007

Dream Deceivers...

James VanceI 1985 besluttet to ungdommer, James Vance og Ray Belknap og ta sine liv. Ray "lyktes", men James overlevde med store skader i ansiktet og hodet. Dream Deceivers - The Story Of James Vance & Judas Priest er dokumentaren om rettsaken som fulgte.

Foreldrene til James og Ray tok saken til rettsystemet med påstander om at barna deres hadde utført dette etter å ha hørt på Judas Priest låta Better By You, Better Than Me. Et av bevisene skulle være at hvis man spiller av låta baklengs, så skal man vistnok tydelig høre et "Do it!" (Gjør det!).

Utover i dokumentaren viser det seg ikke overraskende det er foreldrenes totale omsorgsvikt ovenfor ungene som forårsaket tragedien, og ikke musikken de hørte på.

Dokumentaren kan du se på Google Video.

Better By You, Better Than Me er ikke en orginal Judas Priest låt. Låta ble skrevet av Gary Wright og spilt inn av bandet Spooky Two i 1969.

Mer om rettsaken:

Skeptical Inquirer Nov/Dec 1996

Google Søk

[Listening to: Better By You, Better Than Me - Judas Priest - Stained Class (3:25)]

2 kommentarer:

z sa...

det største bullshit argumentet i saken var det såkalte "subliminal message" argumentet. denne artikkelen gjør en god jobb med å knuse det argumentet http://www.csicop.org/si/9611/judas_priest.html

Voggis sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.