04 februar 2007

Metal Søndag

For deg som stadig er ute etter noe interessant å lese om, kan alltid sjekke ut Skeptikeren's Metal Søndag. Hver søndag presenteres det et album i tillegg til noen video anbefalinger.

Før du forlater denne bloggen, må du selvsagt få med deg norske Artch som fremfører Another Return To Church Hill. Opptaket er hentet fra Krinken. Jeg tror året må ha vært 1989.[Listening to: Ready 'n' willing (live) - Whitesnake - Live...In the Heart Of the City (4:47)]

3 kommentarer:

z sa...

Metal Søndag er mitt forsøk på å spre metalsjangerens dystre gospel enten det er utgivelser fra glemte NWOBHM band som Demon eller ultrabrutal goregrind fra Mexico som Paracoccidioidomicosisproctitissarcomucosis (er det noen som har peiling på hvordan man uttaler det?). Mitt håp er at folk som stikker innom bloggen på søndager som har en interesse i heavy metal faktisk sjekker ut albumene jeg skriver om. De er alle sammen i min mening klassikere som en hver metalhead med en seriøs interesse i metal burde sjekke ut. Det er selvsagt unntak så klart i den grad at ikke alle metalheads har like mye til overs for de forskjellige undersjangrene, så jeg har ingen illusjoner om at en skikkelig old school thrasher skal like noe gotisk smørje eller trendy sludge om jeg skulle finne på å dedikere en utgave til akkurat det.
Jeg ser for meg at dette er noe jeg drive på med til jeg dør siden sjangeren har eksistert siden Black Sabbath gav ut sit første album året 1970, og har siden den gang vokst til et eget univers fylt med flere klassikere enn jeg eller noen andre klarer å ha oversikt over. Jeg er i stand til å miste søvn over metal sjangerens mangfold.

Når jeg først er i gang med å reklamere for meg selv kan jeg påpeke at resten av bloggen er også verd å lese. Formålet med bloggen er å evangelisere vitenskap, fornuft og skepsis. Hvis vi skal bli fri må vi ta avstand fra religion og troen på det overnaturlige, og begynne å se nærmere på hva som er sant og hva som stemmer. Hvis vi holder fast på politiske og religiøse ideologier og angriper alle som måtte finne på å stille spørsmål ved dem kommer vi ingen vei.
Vi må være villige til å teste og undersøke selv de mest popplære og behaglige ideer, og vi må være i stand til å innrømme våre feil. Jeg ser ingen forbrytelse i å ta livsløgnen fra noen så lenge man viser den personen at selv om verden vi lever i en uendelig grusom verden så er den også uendelig vakker og fylt med håp.
Det faktum at vi er laget av stjernestøv og har blitt til gjennom naturens prosesser til tross av oddsene er uendelig mye vakrere og dypere enn at vi er skapt av en fyr vi kaller for Gud.
Har du noen ganger tenkt over det faktum at vi er laget av stjernestøv? Bare å tenke den tanken alene rører mer med meg enn noen religiøs idé.

Voggis sa...

Universets tilblivelse? Kan jo bli sprø av mindre. Først var det en supervarm suppe av energi. Deretter frie elektroner som spredde fotoner i alle retninger. Da temperaturen hadde sunket tilstrekkelig slapp Black Sabbath ut sitt første album.

z sa...

faktisk er det der en veldig fin måte å se det hele på.