17 januar 2007

Metal På TV & Radio

Det er gode tider for oss som digger rock av det hårde slaget om dagen. Både på TV og radio kan vi velge og vrake i dokumentarer, programmer og live konserter.

23:15 i kveld sender Lydverket på NRK1 første del av dokumentaren Metal - A Headbanger's Journey av Sam Dunn (les omtale her). Her får du Mötley Crüe og Gorgoroth i en salig blanding som tar oss med fra Birmingham på 70-tallet til Norge i nu-tiden. Andre del sendes neste onsdag til samme tid.

I romjula satt vi klistret til TV skjermen når Metallica dokumentaren Some Kind Of Monster ble sendt. I tillegg til at vi som også følger med på hva svenskene driver med, også fikk med oss Iron Maiden, Slayer og Children Of Bodom konsertene på Svensk P3.

Det stopper ikke der, for Svensk P4 sender Queensryche sin opptreden fra fjorårets Sweden Rock Festival den 27. januar. Tre minutter over åtte på nevnte lørdagskveld får du 57 minutter fra Seattle guttas opptreden.
Svensk P4 har forøvrig programmet Dist som går på søndager klokka 22:05.

Beklageligvis har ikke Svensk P3 lenger et eget metal program, etter at Rundgång foreløpig er lagt på is av kanalen. Det er heller ingenting som tyder på at det blir flere Rundgång program på TV denne vinteren heller.
Trøsten er at kanalen er såpass lite formattert at de støtt og stadig kan finne på å spille Judas Priest eller noe lignende på blanke formiddagen. Presset inn mellom Scissor Sisters og Shakira.
I P3 Live har det opp igjennom årene blitt sendt uttalige metal konserter, men hvordan det blir utover nå som sendingene blir både færre og kortere vites ikke. Uansett så har torsdagen vært dagen da de har sendt de mest rocka konsertene.

NRK P3 har to programmer som tar for seg den den mer støyende delen av rocken. Ved åtte tiden på tirsdager har vi Pyro, selv om jeg mener at de spiller for lite av den klassiske hard-rocken. På onsdager til samme tid har vi Tinitus. Er det mørkt, dystert og ekstremt så hører du det i dette programmet.

Headbanger's BallMTV Norge på fredagskveldene har jeg allerede flagget for her i bloggen, og da tror jeg at jeg har fått med meg de viktigste stedene man kan berike sitt liv på.

[Listening to: New York groove (live) - Ace Frehley - Greatest Hits Live (4:54)]

Ingen kommentarer: