13 desember 2005

Siste ukers CD innkjøp, 2/2005

Gutta Boys IMötley Crüe - Too Fast For Love (1981/2003)

I Mötley guttas debut viser de uten tvil sitt potensiale. Noe ujevn til tider, men albumet holder faktisk tidens tann godt. Langt bedre en for eksempel gjennombrudds skiva "Theatre Of Pain" fra 1985.
Allerede på denne tiden hadde gutta fått rebell stempelet, som utover 80-tallet skulle bli deres varemerke.

Da albumet først ble utgitt på et lite selskap i 1981 var "Toast Of the Town" inkludert, av en eller annen grunn ble den utelatt da Elektra ga ut albumet året etter. Heldigvis er denne med nå, samt den ennå mer sjeldne "Stick To Your Guns", i tillegg til en demo låt og ett live spor. Den orginale mixen av tittelsporet er også med. 7/10
-------------------------------------------------------------------------------------

Gutta Boys IIIron Maiden - Best Of The B'Sides (2002)

De aller fleste forbinder Iron Maiden med 7 minutters episke låter som omhandler historiske hendelser, personer og lignende. Altså forholdsvis lite egnet singel matriale i fra den kanten. På tross for dette har bandet i løpet av sin 30 års karriere gitt ut usannsynlig mye matriale som ikke fant veien til de ordinære album utgivelsene. Såkalte b-sider.
Låtutvalget er lagt kronologisk og begynner med "Burning Ambition" fra 1980 og strekker seg til live versjonen av "Wasted Years" fra 2000.

Desverre er ikke 2 knadde CD'er nok til å få med alt. Jeg kan nevne en rekke låter som "Woman In Uniform", "Sanctuary", live versjonene av "Los'fer Words", "Murders In the Rue Morgue", Thin Lizzy coveren av "Massacre", samt hele "Infinite Dreams" maxi'n som er utelatt, og det finnes enda mer faktisk.
Kan vi spørre pent om en "part 2" om noen år? 8/10

[Listening to: Toast of the town - Mötley Crüe - Too Fast For Love (3:35)]

Ingen kommentarer: