28 januar 2006

Siste ukers CD innkjøp, 2/2006

Madam X - We Reserve the Right (CD1984)

We Reserve the Right ble eneste utgivelse for dette bandet som ble spådd en lysende karriere, og som både fikk rotasjon på videoen til High In High SchoolMTV og prydet forsiden av Extra Kerrang! i mai 1985. Sjelden fikk ett platedebuterende band så mye positiv omtale som Madam X gjorde.

We Reserve the Right representerer ordinær allsang hardrock av høyst varierende kvalitet. Morsomst er det på tittelsporet, High In High School og Metal In My Veins, pinlig dårlig blir det på She's Hot Tonight og Dirty Girls. Resten av albumet er helt ok, men ikke noe mer enn det.

Hvis du er rask på pletten kan du skaffe deg en CD utgave av dette albumet via Dynasty Metal Music, for det lille australske plateselskapet Lost Gems ga ut denne nylig. 6/10

PS! Trommelager Roxy Petrucci slo igjennom senere med bandet Vixen, og Sebastian Bach (ex-Skid Row) var vokalist i Madam X i nesten 2 år fra 1986 til 1988. Det er ikke kjent om Madam X spilte inn låtmatriale med Bach på vokal.

----------------------------------------------------

Iron Savior - Battering Ram (CD2004)

Det er powermetal for alle penga når Iron Savior lager skiver. Kai Hansen (ex-Helloween, Gamma Ray) som har vært Piet Sielks tidligere våpendrager i Iron Savior medvirker ikke på Battering Ram. Musikalsk er det lite å sette fingeren på, for det låter tight og tøft hele veien, men låtmatrialet hever seg sjelden over gjennomsnittet. Hedelige unntak er Tyranny Of Steel og H.M. Powered Man. 6/10

[Listening to: Tyranny of steel - Iron Savior - Battering Ram (4:27)]

Ingen kommentarer: