20 januar 2006

Pantera

Det skapte litt missnøye blant leserne på Blabbermouth da det gikk opp for noen at Pantera var et hair-band på 80-tallet. Grunnen til diskusjonen som oppsto (og som fremdeles pågår) er noen som kaller seg Web Of Hair som har postet endel videoopptak med bandet fra 80-tallet. Det falt endel tungt for hjertet da de måtte konstantere at Dimebag Darrel, Rex, Vinnie og Phil en gang brukte hårspray og trange spandex-bukser. Dessuten dro de låter av både Keel og Cinderella på konsertene.

Dette står i skarp kontrast i forhold til hvordan Pantera blir framstilt av dagens metal scene. "Nyskapende" og "banebrytende" er bare noen av ordene som beskriver bandet. Jeg kan ikke helt se at Cowboys From Hell er nyskapende, selv om det er deres klart beste album.

Skidrow? PANTERA!

Hele fire album rakk Pantera å slippe før deres gjennombrudd med Cowboys From Hell i 1990. De tre første var støpt i klassisk hair-band stil og er høyst forglemmelige greier. Fjerde albumet Power Metal fra 1988 er ett skritt i tyngre retning, men bare sporadisk kan man høre det typiske Pantera soundet. Det er bare på dette albumet du kan oppleve kastrat synging fra Phil Anselmo. Festlig.

De omdiskuterte videosnuttene kan du oppleve HER!

[Listening to: Down below - Pantera - Power Metal (2:49)]

Ingen kommentarer: