29 oktober 2006

Siste ukers CD innkjøp 11/2006

Mud Slick - Into the Nowhere (1998)

Sveitsiske Mud Slick er nok ukjent for de aller fleste. Så ukjent at det er vanskelig å finne noe som helst om bandet på internett. Så sjekk ut nettets mest komplette liste over Mud Slick utgivelser på slutten av artikkelen.

Jeg stiftet bekjentskap med bandet for noen år siden på The Finest Of Hard-Rock samlingene utgitt av K-tel International i Sveits på midten av 90-tallet. Rest opplaget havnet tydeligvis senere opp i norske Obs! butikker. Musikkmessig lå de i samme bane som deres mer kjente sveitsiske venner i Krokus og Gotthard.

Into the Nowhere er bandets andre full lengde album, og bare gitarist Serge Christen er igjen fra debuten Keep Crawlin' In the Mud som kom i 1993.

Med Into the Nowhere forsøker bandet å nærme seg datidens moderne metal sound. Noe de ikke lykkes noe særlig med da de ikke helt greier å bestemme seg for om de skal prøve å høre ut som Korn, Ministry, Pantera eller som seg selv. De lykkes best når de er mer eller mindre seg selv i låter som World Is My Nation, Twisted Soul og på skivas beste spor Demolition Head. Ellers forsøker de å stjele så godt de kan fra overnevnte band i låter som I Don't Know, Violent Dreams og Don't Get Me Wrong. Når de i tillegg byr på en cover av Coolio's Gangsta's Paradise blir forvirringen total.

Alt i alt et album som har for lite av det meste. Sånt blir det ikke noe stort av. 4/10.

Diskografi:

Keep Crawlin' In the Mud (1993)
Mud Slick (EP-1995)
Into the Nowhere (1998)

Samlinger:

Pure Metal #3 (1994)
The Finest Of Hard-Rock Vol. 1 (1994)
The Finest Of Hard-Rock Vol. 2 (1995)
The Finest Of Hard-Rock Vol. 4 (1998)
Off Road Tracks Vol. 12 (1998)


[Listening to: World is my nation - Mud Slick - Into the Nowhere (4:41)]

1 kommentar:

z sa...

jeg finner ikke epost adressen din så jeg poster den her

http://www.youtube.com/watch?v=ipCGGkfXing&eurl=

jeg tenkte du kunne poste den i bloggen din