26 august 2006

W.A.S.P. Sensureres i Norge...Igjen?

20 år etter at Formannskapet i Drammen kommune nektet W.A.S.P. å spille i Drammenshallen, står nok en opptreden i Norge i fare for å bli nektet gjennomført. Denne gangen i Bergen hvor W.A.S.P. skal spille på Kvarteret den 18. september. Det er selvfølgelig noen politikere som "reagerer kraftig" på W.A.S.P.'s sceneshow, som ifølge iBergen skal inneholde en voldtekt av en nonne.

Det kommer ikke som noen overraskelse på at det er byråd og Høyre-politiker Trude Drevland som uttaler seg med sterkest ordelag i denne saken. Hun mener at konserten skal avlyses umiddelbart. At politikere uttaler seg om ting de ikke har greie på er ikke noe nytt.

Jeg har søkt opp en titalls konsertanmeldelser med W.A.S.P. fra de 3-4 siste årene. Ingen av anmeldelsene inneholder så mye som et ord om noe nonne-voldtekt eller annet som kan virke støtende. Selv ikke de mest negative anmeldelsene antyder noe sceneshow av en slik karakter de siste årene.

Sannheten er at nonnevoldtekten var et innslag under låta Kill Your Pretty FaceKill Fuck Die turnén så langt tilbake som i 1997. Hvis W.A.S.P. besøkte Norge under Kill Fuck Die, så er det uansett for sent å gjøre noe med det nå.

Det er ille nok at en konsert ble stoppet i 1986 (jeg hadde tross alt spart i månedsvis av ukepengene mine for å se W.A.S.P. og Iron Maiden), men at det samme kan skje i 2006 er nærmest utenkelig. Hvis grunnlaget i tillegg til å fatte en slik beslutning kommer på bakgrunn av ren uvitenhet eller et rykte, vil det være helt absurd.

W.A.S.P. skal etter planen spille fire konserter i Norge. Stavanger, Bergen, Oslo og Haugesund i mellom 17 og 20. september.

Nattguiden's konsertanmeldelse fra 2004
W.A.S.P. Nation

5 kommentarer:

z sa...

har alltid ønsket å se W.A.S.P. live og nå kan jeg på Rockefeller den 19.09.06
planlegger å se både dem, Enslaved, Blind Guardian og kanskje til nød Lordi bare fordi jeg kan

Voggis sa...

Jeg lurer på om jeg skal sende brev til Formannskapet i Drammen og kreve tort og svie for at de frarøvet meg en konsertopplevelse i 1986. En helaften i Oslo, med W.A.S.P. som avslutning burde ikke være for mye forlangt :)

z sa...

du kan jo alltids prøve deg

Anonym sa...

Si meg en ting...spilte ikke Mötley Crüe i steden for WASP i Drammenshallen i 1986 (oppvarming for Iron Maiden?)
Jeg har nemlig sett Mötley og Iron Maiden på samme konsert i Drammenshallen!

Jeg har vært i Drammenshallen kun en gang - og da så jeg Tommy Lee snurre rundt med trommesettet sitt og jeg så Iron Maidens Eddie.

Blander jeg årstall? Har jeg fått med meg en meget spesiell konsert? Eller begynner jeg rett og slett å bli litt gal?

Voggis sa...

Mötley Crüe var forband til Iron Maiden på Nord-Europa delen av World Slavery Tour i 1984. Hadde Maiden besøkt Norge på World Slavery Tour, så hadde Mötley Crüe vært oppvarmingsband. Av en eller annen grunn så ble ikke Norge besøkt, selv om bandet omtrent spilte på enhver avkrok ellers i verden på denne turneen.
Ellers beøkte både Maiden og Mötley Drammenshallen i 1986. Mötley Crüe var på sin aller første verdensturné som headliner, og sveitsiske Paganini var oppvarmingsband.
Forøvrig har disse bandene vært support for Maiden i Norge: Rock Goddess (1983), Backstreet Girls (1988), Anthrax (1990), Testament (1992), My Dying Bride (1995), Entombed (2000), Arch Enemy (2003), Mastodon (2005).
Iron Maiden var supportband for Kiss i 1980, som var Dennis Strattons siste konsert med bandet.