31 mars 2012

Historien Om Charlotte

Charlotte er ei velkjent dame som går igjen i en rekke Iron Maiden låter. Det som er sikkert er at låtene Charlotte The Harlot, 22 Acacia Avenue og From Here To Eternity alle omhandler Charlotte. I tillegg strides det om Hooks In You skal innlemmes som en del av Charlotte sagaen. I såfall har vi en tetralogi av låter som omhandler fornøyelsespiken Charlotte's virke og liv.

Charlotte The Harlot (Spor 8, Iron Maiden, 1980)I første låta om Charlotte får vi innblikk i en overklasse jente som i tillegg til å ta seg betalt for seksuelle tjenester, forsøker å ha et genuint kjærlighetsforhold til mennene hun er sammen med. Hun innser ikke at det hun driver med er ulovlig og at pengene hun tar inn ikke veier opp for hennes behov for kjærlighet og oppmerksomhet.

Charlotte The Harlot er en av få låter som Dave Murray har skrevet for Iron Maiden. Han fant inspirasjon til låten i en gammel britisk folkevise. Refrenget i denne visa går som følgende; "Charlotte the Harlot, the gal we adore, the Pride of the Prairie, the Cowpuncher's Whore."

22 Acacia Avenue (Spor 4, The Number Of The Beast, 1982)Charlotte har nå innkvartert seg i 22 Acacia Avenue hvor hun nå leverer sine tjenester som prostituert. Hun tjener masse penger og tror at hun lever et fabelaktig liv, men greier ikke å se at hun skader både seg selv og de som bryr seg om henne med det livet hun lever.
Historien er fortalt igjennom øynene til en tredje person. Hvem er denne personen som beordrer Charlotte å pakke sakene sine og bli med han?

22 Acacia Avenue er skrevet av Steve Harris og Adrian Smith.

Hooks In You (Spor 8, No Prayer For The Dying, 1990)Åpningslinjen "I Got The Keys To View At Number 22" indikerer at vedkommende befinner seg i Charlotte's leilighet, men at Charlotte ikke lenger bor der. Denne personen er høyst besatt av S&M og det er ikke utenkelig at han bruker utstyr som engang Charlotte benyttet seg av. Som beskrevet i 22 Acaica Avenue så tilbød Charlotte sine kunde de aller fleste former for tilfredstillelse, også i form av S&M.

Dama som dør i slutten av låta og blir murt inn i veggen, er ikke Charlotte. Hooks In You kan da ikke regnes som en del av Charlotte sagaen, men mer som en spin-off til denne.

Låta er skrevet av Bruce Dickinson og Adrian Smith.

Bruce Dickinson fikk ideen til låta da han og kona var på visning av en bolig, der de forrige eierne tydeligvis hadde innredet et rom til S&M formål. Blant annet var det montert svære kjøttkroker i taket og dette ga Bruce ideen til Hooks In You.
Adrian Smith medvirker ikke på låta da han før innspillingen av No Prayer For The Dying hadde forlatt bandet.

From Here To Eternity (Spor 2, Fear Of The Dark, 1992)Personen som beordrer Charlotte å bli med han i slutten av 22 Acacia Avenue får viljen sin. Charlotte forelsker seg i denne fyren og de drar avgårde på hans motorsykkel. Charlotte opplever sine lykkeligste dager, men da de tar en "tumble at the devil's bend" ender det hele i tragedie og Charlotte dør.

From Here To Eternity er skrevet av Steve Harris.

Ingen kommentarer: