24 august 2010

Sinister Realm

Sinister Realm er et ferskt tradisjonelt heavy/doom metal band fra Allentown, Pennsylvania USA. De startet opp så sent som i 2008, men har allerede markert seg med sitt selvtitulerte debut album fra 2009. Blant medlemmene i bandet finner vi John Gaffney og Darin McCloskey som kanskje noen allerede kjenner fra doomsterne Pale Divine. Sistnevnte forlot bandet kort tid etter debut-skiva.

Bilde: Skumle karer med skumle hensikter.

Diskografi:
Sinister Realm – Sinister Realm (2009)
"Selv om det er helt på det rene at bandet henter mye i fra band som Black Sabbath, Judas Priest og Dio, er det ingen tvil om at de har greid å komme opp med nok nye ideer at de slipper å bli sammenlignet alfor mye med sine mer kjente inspirasjonskilder. Vokalist Alex Kristof er et funn og skiller seg ut fra den gjennomsnittlige metal vokalisten med sin store variasjon i stemmen. Variasjon finner vi i låtene på albumet også, hvor det går fra blytung doom, via heavy metal og en snev av 70-talls Rainbow.

I det de første riffene av (The Oracle) Into the Depths Of Hell treffer trommehinna (hvis du fremdeles er så heldig å ha disse inntakt ;)) forstår man at dette er et album godt over gjennomsnittet. Høydepunktene kommer tett med Mongol Hordes og The Demon Seed som noen av mine favoritter på skiva."

Ingen kommentarer: