26 august 2010

Early Man

Early Man er et speed/heavy metal band som opprinnelig er fra Columbus, Ohio som nå har sitt tilholdsted i New York. Deres musikk er godt plantet i den tradisjonelle metallen, noe som er tydelig hørbart på deres utgivelser både fremføringsmessig og produksjonsmessig. Gitarist og vokalist Mike Conte er hovedhjernen bak bandets låter og hans evne til å skrive gode riff er en mangelvare nå om dagen. Early Man beviser at man kan produsere album som om det skulle ha vært 1986 igjen, og uten at moderne studio teknikk ødelegger ”old-school” følelsen i musikken.

Bilde: Early Man. Noe av det beste man kan få servert av "old-school" metal om dagen.

Diskografi:
Early Man (EP-2005)
Closing In (2005)
Beware The Circling Fin (EP-2008)
"4-spors EP som kan være en fin introduksjon til bandet ettersom låtene gjenspeiler deres musikk på en god måte. Her får du servert alt fra den ultra-raske åpningen Sinking the Blade, til den mer mid-tempo riff baserte tittelkuttet. Sistnevnte er uten tvil skivas beste spor. Noe svak produksjon trekker litt ned på helhetsinntrykket."

Death Potion (2010)
"Death Potion fortsetter der Beware the Circling Fin slapp. Tittelkuttet er en renspikka thrash metal låt, deretter vandrer albumet igjennom kjente Early Man trakter. Som vanlig har ikke bandet noen intensjoner i å finne opp kruttet, men det holder lenge det man allerede har. Brainwash At Birth er etter min mening albumets beste spor. Nine Riders og Killdrone er et par andre tilfeldig valgte høydepunkter på skiva. Denne gangen er også produksjonen på plass."

Ingen kommentarer: