20 juli 2009

Sacred Blade

Sacred Blade var et progressivt metal band som startet opp i Vancouver, Canada i 1981 av Jeff Ulmer. Etter flere demo innspillinger ble låta The Alien inkludert på Metal Massacre 4 i 1983.
I 1984 fikk de kontrakt med Roadrunner Records og dette førte til at de fikk mulighet til å åpne for kjente band som Raven, Exciter, Exodus og til slutt som festival headliner i Seattle sommeren 1985 som erstatning for Metallica.

Året etter så albumet Of the Sun + Moon dagens lys og ble hyllet både av kritikere og en stadig større mengde med fans, og de la på en lengre turné som support for Saxon.


Fremtiden så lys ut for bandet som allerede var godt inne i forberedelsene til sitt andre album da plateselskapet Epic (Ozzy, Quiet Riot m.fl.) begynte å vise interesse for bandet. Seks måned med innspillinger ble forkastet i påvente på at Sacred Blade skulle få muligheten til å spille inn i et flunkende nytt digitalt studio. Sacred Blade sin skjebne ble forseglet idet grønsjen med Nirvana i spissen forandret rocke verdenen.

Sacred Blade sin musikk lever i dag igjennom Jeff Ulmer's band Othyrworld.

Via Othyrworld sin hjemmeside kan du kjøpe Of the Sun + Moon, som ble remastered og utgitt på CD i et begrenset opplag i 1999.

Diskografi:

Of the Sun + Moon (1986)
Utgitt på CD i remastered utgave i 1999.

Sacred Blade på Metal Archives.

Ingen kommentarer: