01 april 2006

Platemesse i Elverum

Det har etter hvert blitt tradisjon å ta en tur innom de to årlige platemessene i Ungdommens Hus i Elverum. En ypperlig anledning til å anskaffe seg noen godbiter på enten vinyl eller CD. De siste gangene har jeg for det meste sett etter bootlegs på vinyl og vinyl singler med bonus spor som ikke er å finne andre steder.

I dag gikk årets første platemesse av stabelen, men dessverre var ingen av de vanlige bootleg dealerne mine der. Dessuten var det tynt i rekkene ellers. Det var selvsagt skuffende, men et par godbiter fikk jeg tak i allikevel.

Samson - Vice Versa (7Samson - Vice Versa, 7" Vinyl Singel 1986

I forbindelse med samlealbumet Head Tactics i 1986, ble Vice Versa sluppet i remixet utgave med Losing My Grip på baksiden. Ni av låtene var hentet i fra Head On og Shock Tactics, samt en uutgitt versjon av Losing My Grip. Det vil si kun låter i fra Bruce Dickinson tiden.

Losing My Grip var å finne på Before the Storm fra 1982 med Nicky Moore på vokal, mens versjonen på Head Tactics var den siste låta som Samson spilte inn med Bruce. Denne rakk aldri bandet å gi ut før Bruce forsvant til Iron Maiden.

Head Tactics albumet er temmelig ettertraktet på bruktmarkedet og du må regne med å bla opp minst et par lapper for vinyl utgaven. Den japanske CD utgaven fra 1993 regner jeg med er flere hakk vanskeligere å få tak i.

Onslaught - Let There Be Rock (12Onslaught - Let There Be Rock, 12" Vinyl Maxi 1989

Onslaught ga ut Let There Be Rock på singel to ganger. Først i 1987 med Sy Keeler på vokal, som egentlig skulle være en forsmak til det planlagte albumet Blood Upon the Ice. Det ble med planene og Sy Keeler ble erstattet med ex-Grim Reaper vokalist Steve Grimmett. På baksiden av denne utgaven finner vi live versjoner av Metal Forces og en medley av Power From Hell og Angels Of Death. Opptaket er gjort ved Milton Keynes i 1986. I tillegg inneholder utgivelsen en plakat.

I 1989 ble låta sluppet på singel igjen. Nå med live versjoner av Shellshock og Metal Forces innspilt i Bradford Queens Hall i 1988 på baksiden. 7 tommeren og 12 tommeren ble gitt ut med forskjellig cover og du finner også disse i picture-disk utgave. Denne versjonen av Let There Be Rock endte til slutt på In Search Of Sanity samme år.

[Listening to: Losing my grip - Samson - Vice Versa (7" Single) (3:55)]

Ingen kommentarer: