16 juni 2005

Hvor tok Pär Fontander veien?

En av de store tingene på lørdagskveldene på slutten av 80-tallet. Var det ukentlige hard-rock programmet Rockbox på svensk P3. Uttalige kassetter med programmer, intervjuer og konsertopptak har blitt nøysommelig overført til Mp3 i de siste årene. Men en ting har jeg lurt på en stund. Hvor ble det av den O Store programleder Pär Fontander? Han dukket opp i et heavy metal program på svensk TV på 90 tallet som het Diesel...men dette forsvant fra skjermen etter kort tid.

Her om kvelden kjente jeg igjen en stemme mens jeg surfet på radiokanalene. En fyr som leste ønskehilsninger og spilte allskens lett sindinge pop svisker. Hva!!?? Tenkte jeg høyt, så nesten ingen hørte det. Er det ikke...? Jo det er det!! Vår alles kjære Pär...men noe er feil...Arvingarna var da vitterlig ikke noe man trodde at fyren kunne lire ut av radioen. Hvor har det blitt av personligheten hans som hadde Bathory på besøk i studio for å skremme inn jula og som ga oss både kjente og ukjente metal nyheter. Hvem kan ivareta det å spille band som Vicious Rumors og Apocrypha på radio hvis Pär har sviktet oss alle?? Personlig tror jeg at han er blitt ett offer i en utpressing utført av Den Svenske Dansbandmafian (DSD).

[Listening to: Digital dictator - Vicious Rumors - Digital Dictator (3:16)]

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej. Pär Fontander skriver detta.

Till att börja med vill jag säga att jag är hedrad att läsa om spörsmålen om var jag blev av. Dessutom är jag glad över att många minns mina program.

Det är dock inte jag som spelar önskemusik med Arvingarna om kvällarna. Jag är inte ett offer för "dansbandsmaffian". Hmmm...

Jag arbetar nuförtiden med ett program som heter Magasin 4, som sänds i P4 Radio Stockholm 103.3 måndag - torsdag 09.30 - 13.00. Det är ett program som handlar om livsstil ur olika vinklar.

Jag älskar fortfarande hårdrock, men min musiksmak sträcker sig - vilket den alltid har gjort - även till bredare vyer, som till exempel rock, punk, pop och flamenco. Kort sagt: musik som har attityd och ger mig känslomässiga upplevelser.

Jag hoppas att ni alla Rockbox-lyssnare och Diezel-tittare mår gott och att ni får en fortsatt underbar sommar !!!

// Pär Fontander.