27 juni 2005

Agurker

Sommer er agurktid i de mange nyhetsredaksjonene rundt omkring i det ganske land. Jeg vet ikke om det er varmen, øl'en eller begge deler som gjør at journalistenes kritiske sans synker til skremmende lavnivå. Det er spesielt tre nyheter som har en tendens til å dukke opp med jevne mellomrom.

- Person funnet død etter 15 år i sin egen leilighet.

Dette er den vanligste og selvfølgelig skjer det i en storby. Gjerne i Tyskland eller en asiatisk by. Vedkommende blir alltid funnet i godstolen foran TV'en, lesende i en avis. Avisen blir "sannhetsvitne" da alle aviser har en dato. Selvfølgelig har ikke den avdøde noen venner eller slekt som kunne ha oppdaget at personen satt død i sin egen stol.

- Gutt hadde foster i magen (eller andre medisinske sensasjons historier)

Kirurger kan gjøre blemmer som andre folk, bare at konsekvensene iblant kan være fatale. Sommermånedene ser også ut til å være høytid når det gjelder å finne de underligste årsaker på hvorfor man havner på sykehus. NRK har allerede gått på limpinnen, mens Dagbladet faktisk presterer å sitere samme artikkel i dagens nettutgave. Jeg kan love at det dukker opp flere i løpet av de neste par månedene.
Likehetstrekkene med disse historiene er at man sjelden får noen detaljer og aldri noen bilder som kunne gjort historiene troverdige. Dessuten er de så utrolige at man skal være temmelig blåst for i det hele tatt å tro på disse historiene.

- Landsby utslettet av mystisk sykdom.

En annen vanlig slager er historier om landsbyer hvor alle plutselig er funnet døde av en mystisk hittil ukjent sykdom eller bare forsvunnet. Selvfølgelig er detaljene fraværende og gjerne ikke mer nøyaktige enn "i et fjellområde i Sør-Øst Asia..."

Ellers bærer avisene preg av nyheter som du ellers ikke hadde blitt servert slik som denne fra Dagbladet.
Hvis noen er interessert så har jeg to bakdører til Opel Omega 89 modell med autentiske rustflekker, den ene har sågar ett ekte rusthøl. Disse selger jeg for 1500,- kroner pr stk, eller 2500,- for begge. Garantert ekte rust, lagd av det beste man kan tilby av Vegvesenets vegsalt.


[Listening to: Æ veit da faen æ - Wannskrækk - Riff (1980-1985) (1:13)]

Ingen kommentarer: