03 august 2013

Motör-nedtur!

Lemmy og Motörhead's triumfatiske "comeback" på Wacken denne helga, ble alt annet en triumfatisk. Allerede etter seks låter måtte Lemmy kaste inn håndkleet. Da hadde en tydelig syk Lemmy allerede tatt ut flere time-outs.

Motörhead har denne sommeren avlyst en rekke konserter fordi Lemmy ble diagonisert med hematoma, en tilstand med blodansamlinger i organer eller i vev på grunn av blødning. Samtidig ryktes det at Lemmy i tillegg har operert inn en hjertestarter på grunn av hjerteproblemer.

Gårsdagens opptreden står i sterk kontrast til Lemmy's mange og til dels optimistiske Tweets og Facebook meldinger de siste par ukene. Så får vi håpe å tro at Lemmy tross alt er på bedringens vei og at fredagens opptreden var et resultat av et dyptliggende ønske om å gjøre det han tross alt lever og ånder for. Sine fans.

For det er ingen tvil om at Lemmy's helseproblemer også legger en skygge over bandets kommende album. Aftershock skal etter planen komme ut i løpet av høsten og blir Motörhead's første album siden The Wörld Is Yours kom i 2010.