15 mars 2009

Legend - From the Fjords (1979)

Legend var et kortlivet amerikansk heavy metal band som bare rakk å gi ut et album før de vandret ut i evigheten. From the Fjords som ble sluppet i 1979 er nå et svært ettertraktet samleobjekt.
From the Fjords regnes som det aller første albumet med tematikk hentet i fra Norrøn mytologi, noe som ikke skulle bli vanlig på mange år ennå. Deres kult status ble til da en rekke folk/viking metal band til stadighet trakk fram dette albumet som en av inspirasjonskildene.

Skulle du være så heldig å finne dette albumet på en auksjon eller platemesse, så må du regne med å grave dypt i lommeboka. Pene eksemplarer har gått for oppimot 1000 dollar (ca 7000 kroner). Selv bootleg versjonen fra 1997 kan fort koste deg en tusenlapp. En planlagt CD utgivelse er også lagt på is da selskapet som skulle gi ut denne gikk konkurs.


Bandet må for all del ikke forveksles med de to bandene med samme navn fra England som var en del av N.W.O.B.H.M. bevegelsen. På en annen side lyder bandet langt mer britisk enn amerikansk, da de til tider minner endel om Deep Purple. Det skyldes i stor grad trommeslager Raymond Frigon fabelaktige håndtering av trommene, som på mange måter minner på Ian Paice måte å spille på.

Vanligvis vil jeg ikke oppfordre folk til å laste ned musikk på nettet, men jeg gjør et unntak da denne er så sjelden. En vinyl rippet versjon av albumet kan du laste ned på eget ansvar fra MediaFire.

Mer om Legend på Metal-Archives.

[Listening to: Against the Gods - Legend - From the Fjords (3:43)]

1 kommentar:

z sa...

laget en backup med megaupload http://www.megaupload.com/?d=IE87WTZK