30 november 2008

Vi Ser Fremover...

Det er bare noen små timer igjen før vi går inn i årets siste måned. Det betyr at før vi vet ordet av det har spist uante mengder med ribbe, mottatt gaver vi ikke trenger og satt fyr på kåken med fyrverkeri.

Det er absolutt på høy tid å se på noe av hva 2009 har å tilby.

Heaven & Hell bruker førjulstiden i et studio i Wales for å spille inn sitt nye album som er ventet en gang før påske. De fleste har vel nå fått med seg at det er den klassiske Black Sabbath besetningen fra Heaven And Hell skiva som står bak dette navnet. Forventingene er alltid høye når Ronnie James Dio, Tony Iommi, Geezer Butler og Vinny Appice trommer sammen i studio. Det er nærmere ett kvart årtusen med ondskap som skal festes på tape. Det kan ikke bli annet en djevelsk bra.

Trouble er plateaktuelle i 2009En av de tidligste bandene til å la seg inspirere av Black Sabbath var Trouble, som for øyeblikket skriver nye låter med tanke på et nytt album rundt sommertider. Før den tid kan du via deres hjemmeside NewTrouble.com kjøpe ett live opptak fra årets turné.

Dave Mustaine og hans kamerater i Megadeth er også i skrivemodus om dagen. Det er forventet at det nye albumet ser dagens lys utpå sensommeren.
Flere thrash-metal veteraner har også lyst til å markere seg i det nye året. Exciter sitt selv-titulerte album fra 1988 har fått en etterlengtet digitalisering og en utvidet utgave ser dagens lys en drøy uke ut i det nye året. Fra før har jeg allerede nevnt UFO som slipper noen av sine "glemte" 80-talls skiver i oppdaterte utgaver i januar.

I Kiss leiren er det lite nytt, selv om man i mellom løgnene og halv sannhetene som Gene og Paul lirer av seg muligens kan se en åpning for at det finnes en liten mulighet for at Kiss faktisk kan tenke seg å spille inn et helt nytt album. Om det skjer i 2009 er en annen sak. Det som derimot er helt sikkert er at tidligere Kiss gitarist Bruce Kulick slipper sitt første solo album på nyåret. Gene Simmons og hans sønn Nick er blant de som medvirker, samt Bruce's tidligere kollega i Union, John Corabi.
Forhåpentligvis finner vi også Ace Frehley sin nye skive en gang i løpet av neste år. Denne var planlagt allerede i år, men Ace Frehley skal ha skrevet noen flere låter den seneste tiden som han ønsker å inkludere på den nye skiva.

De sveitsiske rockerne i Krokus er også i full gang med å spille inn nytt materiale for utgivelse i 2009. De siste 20 årene har det vært en rekke utskiftninger i bandet. Mark Storace og Fernando Von Arb har holdt liv i bandet igjennom disse årene, selv om de bare unntaksvis har vært i bandet samtidig. Nå er forøvrig besetningen som ga oss One Vice At A Time i 1982 samlet. Det burde være duket for deres beste utgivelse på minst 20 år.

Tyskerne ligger heller ikke på latsiden. Kreator og Grave Digger slipper sine album Hordes Of Chaos og Ballads Of the Hangman i januar, mens de med sansen for mer melodiøs hard rock må vente til februar for Kingdom Come's nye album.

Med Saxon, Sepultura og Tankard sine januar utgivelser tror jeg at jeg har fått med meg det som foreløpig er mest aktuelt.

[Listening to: Gods of wrath - Metal Church - Metal Church (6:41)]

22 november 2008

Søppel Post

Her om dagen dumpet det noe ned i postkassa som jeg først antok var reklame. Ved en nærmere titt viste det seg at det var et nummer av fagbladet Yrkesbil som hadde havnet hos meg. Hvis dette var et forsøk på å få meg som abonnent, så er det vel knapt nok noe som interesserer meg mindre enn det nyeste nytt innen septikkbiler og vogntog. Jeg tok meg allikevel bryet og bladde meg igjennom blekka.

Det er vel hevet over all tvil at avisen først og fremst er beregnet på menn med helt spesielle interesser, noe som følgende lille artikkel fra avisen med all tydelighet viser:

Driter i pisse-pausa

Fra Yrkesbil #14, 19. november 2008

Avisen fungerte ypperlig til å tenne opp med i ovnen forøvrig.

[Listening to: Hard core - Dee Snider - Never Let the Bastards Wear You Down (4:06)]

13 november 2008

Oppussing av Bloggen

Noen har kanskje lagt merke til at bloggen har skiftet utseendet det siste døgnet. Foreløpig har jeg ikke funnet en lay-out som funker tilfredstillende både i Firefox og Explorer. Det vil si det meste funker i Firefox, mens Explorer av en eller annen grunn fucker opp det meste.

Forhåpentligvis vil jeg ha fått orden på dette i løpet av noen timer eller dager.

Jeg har uansett tro på at resultatet blir bedre enn for vedkommende dyslektiske Slayer fan som bestemte seg for å dekorere bilen sin med bandets logo.



Det er vel omtrent på samme nivå som Internet Explorer "leser" xml-filer, har jeg på følelsen av...

[Listening to: We care a lot - Faith No More - We Care A Lot (4:09)]

12 november 2008

AC/DC, Volbeat og en tegneseriestripe...

Hørte jeg noen som nevnte at AC/DC hadde gått ut på dato? Ikke bare er de ute med sitt høyst respektable nye album Black Ice, men for første gang i verdenshistorien kan du se en musikkvideo i Excel format. Det er den splitter nye videoen til Rock 'n' Roll Train som har fått en omgang med Excel formattering. Resultatet kan du laste ned fra denne siden. (Du må ha Excel for å få sett den). Videoen er også tilgjengelig i et mer vanlig video format på samme side.

Hvis du synes AC/DC i Excel var en smule underlig, kan du ta en titt på denne like merkelige tegneseriestripa Arne tipset meg om:


Våre danske venner i Volbeat har aldri skammet seg over å nevne Elvis Presley og Johnny Cash som deres store inspirasjonskilder.
I låta Sad Man's Tongue tar de dette enda et hakk videre. Ikke bare hyller de Johnny Cash, men låner også i fra den legendariske låta Folsom Prison Blues. Resultatet kan du høre og se under.



[Listening to: When The Rain Comes... - Queensrÿche - Q2k (5:05)]

10 november 2008

Skiver (nesten) verdt å dø for #1

Etter en kort tur i tenkeboksen har jeg kommet frem til at jeg bare skal drite i forsøket på å skrive noe fornuftig, vittig og frem for alt noe som ikke tidligere er skrevet om de nye skivene jeg i stadig raskere tempo anskaffer meg. Jeg kunne sikkert ha kommet med hundre unnskyldninger, men sier som Pölsa i Smala Susie.

"Nei faan...de' hinner jag inte."

Under vignetten "Skiver (nesten) verdt å dø for" skal jeg med ujevne mellomrom presentere, ja du gjettet riktig, album som nesten er verdt å dø for. Først ute er...

Kingdom Come - Hands Of TimeKingdom Come - Hands Of Time (1991)

Kingdom Come med tyske Lenny Wolf i spissen skapte furore da de slapp sitt debut album i 1988. I en tid hvor mange lånte litt fra Led Zeppelin, så stjal Kingdom Come som gribber. Gary Moore skrev hat låta Led Clones hvor Kingdom Come ikke levnes mye ære, mens Lenny Wolf bedyret i intervjuer at han aldri hadde hørt en eneste Led Zeppelin skive. Noe som førte til at han flere steder ble kåret som årets rasshøl foran sterke kandidater som Axl Rose og Gene Simmons.

Da Kingdom Come slapp sitt tredje album Hands Of Time i 1991, hadde Lenny sparket alle de opprinnelige medlemmene og alles øyne var rettet mot en suicidal manisk depressiv fyr som sang og spilte surt i Nirvana. Det var rett og slett ikke så mange som brydde seg om hva eller hvem Lenny Wolf var lenger.

Selv om Led Zeppelin inspirasjonen fremdeles var til stede, så var det helt tydelig at Lenny Wolf i langt større grad både forsøkte og til dels lyktes å gjøre det til sin egen greie. Det blir gjerne slik når Lenny har traktert alt fra låt skriving til produksjon. Det er bare trommer og tangenter han ikke har rørt.

Albumet begynner overraskende nok med semi-balladen I've Been Trying, som nærmest blir en unnskyldning for hans dustete oppførsel tidligere. Deretter følger mitt favoritt spor i Should I. En svulstig og tung sak som balanserer på kanten til pompøs. Her øses det på med gitarer og keyboards og ikke minst Lenny's fantastiske men skjøre stemme. Også Shot Down og tittelsporet er bygd opp på denne måten og er av platas absolutte høydepunkt.

Litt mindre komplisert blir det i You'll Never Know, You're Not the Only...I Know og Stay. Sistnevnte like enkel og kraftfull som Do You Like It fra In Your Face albumet.

Alt i alt fremstår Hands Of Time som Kingdom Come's mest komplette album. Den er kraftfull, men samtidig skjør og vakker på en og samme tid. Den kan brukes til å spille luftgitar til, eller bare lukke øynene og drømme seg langt vekk...

[Listening to: Should I - Kingdom Come - Hands Of Time (5:38)]

06 november 2008

Kiss på Lydverket

Kiss - 1981For dere som gikk glipp av Kiss dokumentaren på Lydverket i går kveld, kan streame den i fra NRK's nettsider.

http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/431657

Her får du blant annet den sjokkerende "avsløringen" at Paul Stanley og Gene Simmons gjør alt for å tjene penger på bandet.

Akkurat som om det var noe nytt...

For øyeblikket har ikke jeg noen særlige planer om å bruke noen av pengene mine på Kiss, men hvor i huleste blir det av den nye Ace Frehley skiva?

[Listening to: Money made - AC/DC - Black Ice (4:15)]

05 november 2008

Up 'n' Down

Det kuleste spillet på Commodore 64 den sommeren jeg var 15:



Tror sannelig det er snart på tide å finne frem den gamle C64 maskinen, laste inn turbo tapen og se om det fremdeles er noen spill som virker...

C64 emulatorer og spill beregnet på PC har vært tilgjengelig i årevis. Blant annet på C64 Longplays.

[Listening to: Spiral architect (live) - Black Sabbath - Lucifer Rising (5:09)]