18 februar 2006

Beste Metal Album 2005

Jeg har endelig tatt meg tid til å høre igjennom fjorårets hard rock og metal utgivelser jeg har skaffet meg. Denne lista er ikke endelig og kan endre seg når jeg får hørt flere album i fra 2005. Blant annet Bruce Dickinson, UFO, Exodus og en håndfull andre band ga ut album i fjor som ennå ikke har funnet veien til min CD samling og kan havne på lista mi etterhvert.

Metal-Gud! Rob Halford, Judas Priest1. Judas Priest - Angel Of Retribution
2. Candlemass - Candlemass
3. Nevermore - This Godless Endeavor
4. Iron Maiden - Death On the Road
5. Flotsam & Jetsam - Dreams Of Death
6. Masterplan - Aeronautics
7. Nuclear Assault - Third World Genocide

Årets comeback sto uten tvil Judas Priest for, spenningen var derfor stor og en av tidenes beste heavy metal band innfridde.
De svenske doom-guta i Candlemass gjorde også et solid stykke arbeid på deres comeback album i fjor. Steintungt og vokalist Messiah Marcolin gir dette bandet et særpreg ytterst få andre band har.
Nevermore fortsetter sin rekke med solide album, selv om de har gitt ut et par album før som er enda bedre.
Iron Maiden slipper sitt andre live album på 4 år. Bedre en Rock In Rio som ble sluppet etter Brave New World.
Årets store overraskelse kom fra Flotsam & Jetsam og selv om gutta fra Phoenix, Arizona har gitt ut hele 9 album, må vi tilbake til 1988 for å finne ett like solid album.
Masterplan med norske Jørn Lande på vokal og ex-Helloween gitarist Roland Grapow i rekkene. Ikke fullt så solid som debuten fra 2003.
Nuclear Assault var morsommere på 80-tallet da de ga ut Game Over og Survive, men noen ganger treffer de bra med sine verbale sleivspark som i Long Haired Asshole.

[Listening to: Sentient 6 - Nevermore - This Godless Endeavor (6:58)]

2 kommentarer:

Voggis sa...

The Black Halo er ett av albumene fra i fjor jeg ennå ikke har skaffet meg og Kamelot er et bra band. Karma er vel favoritten så langt
Taake har jeg hørt lite av, men tittelen Hordaland Doedskvad er en glimrende tittel! Ekstrem metall kan jeg like, men jeg begynner å bli en gammel mann og trenger mer tid på for å komme meg inn i den slags :) Susperia hører jeg endel å nå om dagen ihvertfall...

Voggis sa...

Jepp...det er blitt mange år siden Coma Of Souls...helt konge det albumet...etter det så har det ikke blitt flere Kreator album, men de ligger på min eviglange "wishlist". Hvis jeg blir 3000 år så skal jeg rekke å få tak i alle :)